Legyen...

Legyen a blog neve Tarheel. Lehet, hogy nem velős, de rövid. Ez a beceneve Észak-Karolinának (Tar Heel State 9), s ha már itt lakom, akkor...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kisslaki lászló: Én azért árulnék búcsú(fél)cédulákat is akciós áron. Diákoknak, katonáknak - na meg íróknak félpén... (2011.02.20. 11:39) Digitális bűnbocsánat
  • kisslaki lászló: Isten nyugosztalja a nénit. Bárcsak küldene az ég helyébe, még pár ilyen áldott lelket. Kegyes sz... (2010.12.09. 10:37) Jótét lelkek
  • (jud): Tamás! Én ötöst adok! :) :) :) (2010.05.07. 20:09) Történelmi tétel
  • hacsu: Magyarország esetében inkább országblamázsról kéne beszélni. (2010.03.08. 15:09) Országimázs
  • (jud): Hogy stílusos legyek: Csak tisztelegni tudok! :) (2010.02.25. 11:27) Tábornokok végórája

Bányai Tamás jegyzetei

2010.04.19. 08:12 Regénytár

Hosszú hétvége

Eszem ágában sincs kritizálni a rendőrséget, egyszerűen csak furcsállom a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének nyilatkozatát. Ő ugyanis azt közölte újságírókkal, hogy pénteken, szombaton, s talán még vasárnap is Dunakeszi, Gödöllő és Vác térségében fokozott közbiztonsági ellenőrzést fognak tartani. Erre azért van szükség, mert azon a környéken elszaporodtak a besurranó tolvajok, illegális fakitermelések és egyéb, az állampolgárokat felettébb irritáló bűncselekmények.

Tiszteletre méltó vállalkozás ez a rendőrség részéről, hiszen a környék lakóit valóban irritálja a rovásukra elkövetett lopások, rablások nagy száma. És hát, ugye, a rendőrséget éppen azért hozták létre, hogy óvja, védje az állampolgárok vagyonát, nem utolsósorban testi épségét. Mégsem értem a rendőrség szóvivőjét. Miért kellett a hétvégi akciót nagydobra verni? A hallgatóság feltehetőleg a média embereiből állt, akiknél szakmai ártalom, hogy a hallott híreket nyilvánosságra hozzák, világgá kürtöljék. Így azután nem csak én olvashatok erről, hanem az is, aki személyesen érdekelt az ügyben.
 
Nem hiszem, hogy a besurranó tolvajok vagy éjszakai betörők diplomás emberek, ámde azt sem feltételezem róluk, hogy mindegyikük analfabéta, akinek érdeklődése csupán a könnyen megszerezhető zsákmányra irányul. Ezen kívül semmi másra nem figyelnek, nem olvasnak újságot, nem néznek tévét, az sem érdekli őket, mit csinál, mire készül a rendőrség.
 
Újságra talán nem költik nehezen, fáradságos lopással megszerzett aprópénzüket, de - legalábbis én úgy képzelem -, az eltulajdonított tévékészülékeket, számítógépeket csak csak bekapcsolják, ha másért nem, hát azért, hogy kipróbálják müködőképességüket. Ez esetben még ők is értesülnek a rendőrség tervezett akciójáról, aminek elsődleges célja volt a lakosság megnyugtatása. Ezen a hétvégén alhatnak békésen, édesded álmukat a rendőrség vigyázza, s nem szükségeltetik családi őrszemet állítani az ajtó elé.
Csakhogy...
 
A fokozott közbiztonsági ellenőrzésről a bűnözők is halhattak, hiszen közhírré lett téve, így aztán ők is pihenéssel tölthetik a hétvégét. Rá is szorulnak, asszonyaik vélhetőleg unják már férjeik állandó éjszakai távollétét. Igaz, nekik talán nem kell attól tartani, hogy valaki rossz szándékkal meglátogatja őket éjnek idején, azért a ház urának hiánya őket is megviseli. Most azonban békebeli családi hétvége vár rájuk is.
 
Tagadhatatlanul régen volt, mégis emlékszem arra az időre, amikor éjszakai műszakban dolgoztam. Hogy mást ne mondjak, fárasztó volt, alig vártam a pihenésre szánt hosszú hétvégét, hogy azután felfrissülve, újult erővel foghassak ismét a munkához.
 
Valahogy így lehetnek a tolvajok és betörők is a hétvégi kényszerpihenővel. Amit ráadásul abban a tudatban élvezhetnek, hogy a három napos akció a rend őreit is kifárasztja, ébersége ezt követően még azoknak is lohadni fog, akik hétköznap teljesítenek szolgálatot. Minek folytán, szabadabb a terep, kedvezőbb lesz a gazemberek helyzete.
Most még lazsálhattok, de hétfőtől aztán munkára fel, fiúk! Hétfőtől tiétek a pálya! S ki tudja mikor lesz megint hosszú hétvége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarheel.blog.hu/api/trackback/id/tr111933331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása