Legyen...

Legyen a blog neve Tarheel. Lehet, hogy nem velős, de rövid. Ez a beceneve Észak-Karolinának (Tar Heel State 9), s ha már itt lakom, akkor...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kisslaki lászló: Én azért árulnék búcsú(fél)cédulákat is akciós áron. Diákoknak, katonáknak - na meg íróknak félpén... (2011.02.20. 11:39) Digitális bűnbocsánat
  • kisslaki lászló: Isten nyugosztalja a nénit. Bárcsak küldene az ég helyébe, még pár ilyen áldott lelket. Kegyes sz... (2010.12.09. 10:37) Jótét lelkek
  • (jud): Tamás! Én ötöst adok! :) :) :) (2010.05.07. 20:09) Történelmi tétel
  • hacsu: Magyarország esetében inkább országblamázsról kéne beszélni. (2010.03.08. 15:09) Országimázs
  • (jud): Hogy stílusos legyek: Csak tisztelegni tudok! :) (2010.02.25. 11:27) Tábornokok végórája

Bányai Tamás jegyzetei

2009.12.20. 16:46 Regénytár

Konflis kéne

 

           Hideg van, hull a hó, a buszok meg nem bírják a strapát. Javarészük inkább a garázsban vesztegel, ahol egyik sincs kitéve az időjárás viszontagságainak. Aki vagy ami teheti, ilyen időben nem hagyja el védett, meleg helyét. És a buszok tehetik. Öregek már, régen nyugdíjba kellett volna vonulniuk, élvezni a békés öregkort egy roncstelepen. Ehelyett azt szeretnék sokan, hogy hegyre másszanak, csúszkáljanak a jeges utakon, tűrjék az ingerült és durva utasok szidalmait.
Hát nem!
Egy öreg busznak is kijár a tisztelet, főleg, ha ő már nem jár ki a garázsból, hiszen megtette ő már a magáét éppen elégszer. Elérkezett a fiatalabbak ideje. Vegyék át ők a stafétabotot. Hogy fiatalabb buszokra nincs pénze a BKV-nak? Erről igazán nem a régi járgányok tehetnek. Azok már többszörösen is kiszolgálták a város népét, hoztak elég profitot, abból kellett volna...
Ki tehet akkor erről, ha az öreg buszok nem? Nyilván az utasok, akik felelőtlenül és ráadásul olcsón akarnak közlekedni. Felelőtlenül, mert hiszen csak sikonganak, jajonganak, ha netán kigyullad valamelyik busz, de az már senkinek sem jut eszébe, hogy kézi poroltó készüléket hordjon magával tűz esetére. Vagy franciakulcsot. Legyen mivel szerelgetni, ha lerobban a járgány. De nem. Ezeket nem. Bezzeg sopánkodni, azt tudnak.
Sokallják a jegy árát. Még az is ingyen akar utazni, aki egyébként nem szokott bliccelni. Vagy nem ingyen, de fillérekért. A régi, egy forintos, buszra érvényes vonaljegy, az kéne nekik! Csakhogy azok felett már eljárt az idő. Azokat már réges régen kivonták a forgalomból. A kivénhedt autóbuszokat viszont nem. Hiába köhög a motor, görbül az alváz, szorul az ajtó vagy akadozik a kerék. A busz csak gurul, ameddig bírja. Aztán már nem bírja tovább. Egy utolsót prüszköl a motor, eltörik a tengely és kaputt.
Az utazóközönség várakozzon a megállókban. Ha mégsem jön a busz, induljon el gyalog. Egy kis testedzés, egy kis mozgás senkinek sem árt. S ha ez netán nem tetszik a kedves utasnak, váltson színházi bérletet autóbusz bérlet helyett. A színházban legalább szórakozik. Mert ott gördülékenyebb az előadás.
Vagy, ha már amúgyis ott toporog a megállóban, akkor legyen még egy kis türelemmel, nemsokára megjön a tavasz. A helyzet akkorra sem fog megváltozni a BKV-nál, viszont sokkal jobb lesz az idő. És jó időben szívesebben sétál az ember. A világ is sokkal szebbnek tűnik.
Csak azt sajnálom, hogy ötven éve kitiltották Budapestről a lovakat. Ha ezt akkor nem teszik, ma is közlekedhetnénk konflissal. De hol van már a tavalyi hó?
Az idei is el fog olvadni egyszer.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarheel.blog.hu/api/trackback/id/tr341611204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása