Legyen...

Legyen a blog neve Tarheel. Lehet, hogy nem velős, de rövid. Ez a beceneve Észak-Karolinának (Tar Heel State 9), s ha már itt lakom, akkor...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kisslaki lászló: Én azért árulnék búcsú(fél)cédulákat is akciós áron. Diákoknak, katonáknak - na meg íróknak félpén... (2011.02.20. 11:39) Digitális bűnbocsánat
  • kisslaki lászló: Isten nyugosztalja a nénit. Bárcsak küldene az ég helyébe, még pár ilyen áldott lelket. Kegyes sz... (2010.12.09. 10:37) Jótét lelkek
  • (jud): Tamás! Én ötöst adok! :) :) :) (2010.05.07. 20:09) Történelmi tétel
  • hacsu: Magyarország esetében inkább országblamázsról kéne beszélni. (2010.03.08. 15:09) Országimázs
  • (jud): Hogy stílusos legyek: Csak tisztelegni tudok! :) (2010.02.25. 11:27) Tábornokok végórája

Bányai Tamás jegyzetei

2009.12.10. 20:17 Regénytár

A hírnév átka

 

Tudom, sokan szidják az anyósokat, de ha alaposabban meggondoljuk, kénytelenek leszünk belátni, nekik sincs könnyű helyzetük. Itt van például Balbro Holmberg, aki a minap erős hasi fájásokra panaszkodott, s ezért a mentők sürgősen kórházba is szállították. Hogy mi történt?
Szerintem felfordult a gyomra. Visszatarthatatlan hányingere támadt, ami az ő esetében tökéletesen érthető. Ehhez tudni kell, Balbro Holmberg a golf világszerte elismert nagymeseterének, Tiger Woods-nak az anyósa. Nemrég érkezett lányához és unokáihoz Svédországból, feltehetőleg azzal a szándékkal, hogy az enyhén szólva hűvös Skandinávia helyett a napsütéses és meleg Floridában, békés családi körben tölti majd a karácsonyi ünnepeket.
A karácsonyi ünnep még csak ezután jön, de a békés családi környezetnek lőttek. Köszönheti ezt, mint ahogy vélhetőleg a hasfájását is, drága vejének. A részletek talán ismertek mindenki előtt, hiszen a média az elmúlt napokban szinte mással sem foglalkozott. Na nem az anyóssal, persze, hanem a vejével. Aki mégsem tudná, mi történt, annak röviden csak annyit, hogy a golfmester november 27-én, a hajnali órákban autójával nekiment egy utcai tűzcsapnak. A baleset következtében könnyebb sérüléseket szenvedett, ám néhány jól értesült úgy tudja, a zúzódásait feleségének köszönheti. Az asszony a rendőrségnek tett vallomása szerint férjét akarta kimenteni az autóból, s ezért golfütővel törte be a jármű hátsó ablakát. Csakhogy jóval többen vannak azok, akik úgy képzelik, valójában férjuramat akarta móresre tanítani. Vagy csak felgyülemlett csalódását akarta levezetni ilyenformán.
Ugyanis, mint néhány nappal a baleset előtt egy pletykalapból tudomására jutott, férjének viszonya volt egy new yorki mulató vendégváró kisasszonyával. Az ilyesmi érthetően feldühíti a legtöbb feleséget, ekkor szokott előfordulni, hogy a megcsalt hitves a mamához fordul tanácsért. Közben újabb és újabb hírek érkeztek további szeretőkről, s ezt még a sokat tapasztalt mama gyomra sem volt képes bevenni. Eddig összesen kilenc jelentkező akadt, s ezek mindegyike váltig állítja, tartós és bensőséges kapcsolat fűzte a golf nagymesteréhez.
Nem csoda, ha ilyen híresztelések hallatán a feleség fejfájását követően az anyósnak is hasfájásai támadnak. Természetesen most már kései a bánat, ami megtörtént, az megtörtént. Így már én is hiába tanácsolnám, mit tettem volna annak idején Barbro Holmberg helyében.
Én minden bizonnyal Kovács IV. Jánoshoz adtam volna feleségül a lányomat. Igaz, hogy Kovács úr anyagilag nem veheti fel a versenyt Tigerrel, viszont úgy a közel mint a régebbi múltja majdnem kikezdhetetlen. Kicsit csúnya és félszeg férfi lévén, szeretője is csak egy van. A kissé korosodó hölgy legtiszteletreméltóbb tulajdonsága a titoktartás. Kovács úrral létesített viszonyával soha nem dicsekedne ország-világ előtt, sőt ezt még egyetlen barátnőjének sem említené meg. Ennélfogva fej vagy hasfájást sem okozna senkinek. Mindaddig bizonyára nem, amíg Kovács IV. Jánost az ismeretlenség homálya védi a kínos és nyilvános szituációktól. Amíg nem terheli őt is a hírnév nyomasztó átka.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarheel.blog.hu/api/trackback/id/tr521589015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása