Legyen...

Legyen a blog neve Tarheel. Lehet, hogy nem velős, de rövid. Ez a beceneve Észak-Karolinának (Tar Heel State 9), s ha már itt lakom, akkor...

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kisslaki lászló: Én azért árulnék búcsú(fél)cédulákat is akciós áron. Diákoknak, katonáknak - na meg íróknak félpén... (2011.02.20. 11:39) Digitális bűnbocsánat
  • kisslaki lászló: Isten nyugosztalja a nénit. Bárcsak küldene az ég helyébe, még pár ilyen áldott lelket. Kegyes sz... (2010.12.09. 10:37) Jótét lelkek
  • (jud): Tamás! Én ötöst adok! :) :) :) (2010.05.07. 20:09) Történelmi tétel
  • hacsu: Magyarország esetében inkább országblamázsról kéne beszélni. (2010.03.08. 15:09) Országimázs
  • (jud): Hogy stílusos legyek: Csak tisztelegni tudok! :) (2010.02.25. 11:27) Tábornokok végórája

Bányai Tamás jegyzetei

2010.03.20. 21:02 Regénytár

Látogatók

Ritka az olyan magyarországi hír, amelyik az amerikai média érdeklődését is felkelti. A két izraeli kémrepülőgép esete azonban a jenkik fantáziáját is megmozgatta. Sajtósan fogalmazva: mint ismeretes, két izraeli felségjelű vadászgép megsértette hazánk légterét. Berepültek, mint pimasz légy a nyitott ablakon.. Kéretlenül és hívatlanul repkedtek az ország fölött. Bajnai Gordon (vagy Orbán Viktor, hogy ne vádoljanak elfogultsággal) biztos beverte könyökét az ajtófélfába. A babona szerint ugyanis ez jelenti váratlan vendég látogatását.

De mit kerestek nálunk az izraeli gépek?
Nem valószínű, hogy a magyar légierő kiselejtezett MIG-jeinek izraeli látogatását viszonozták volna. Sokan azt is kétlik, hogy e kalandrepülés kapcsolatba hozható a Budapesten nemrég megölt szír állatorvossal, mint ahogy azt a Fox News tudósítója feltételezi. Ez csak akkor lehetne elképzelhető, ha idővel kiderülne, hogy az arab veterinárius félrekezelte Nyetanyahu daxliját, minek következtében szegény eb kilehelte páráját. Az ilyesmi természetesen vendettára szólít.
Tény azonban, hogy a két izraeli kémrepülő egy egészen minimális időre landolt Ferihegyen, mielőtt tovább folytatta útját és eltűnt hazánk kék egéről. Ennyi idő alatt csak azok tudnak tankolni, akik fizetés nélkül akarnak meglépni az üzemanyaggal. A Ferihegyen eltöltött néhány röpke perc elegendő lehetett egy elrabolt ember gépbe tuszkolásához. A Fox News tudósítója feltehetőleg erre gondolt. Így menekítették ki az országból a szír állatgyógyász gyilkosát. Szerintem ez badarság. Sokkal valószínűbb, hogy Adolf Hitlert rabolták el. Moldova György megírta egyik szatirájában (sajnos a címére már nem emlékszem, de az író nyilván nem fogja letagadni), hogy Dolfi nem pusztult el a Führerbarlangban, sőt éppen Magyarországon talált menedéket. Moldova két évtizede, vagy tán régebben írta meg azt a szatírát, ezen viszont ne akadjon ki senki. Ennyi időre még a Moszadnak is szüksége van egy-egy homályba vesző kétes ügy valóságtartalmának felderítéséhez. Eichmant is majd két évtizedig keresték. Ők sem dolgoznak gyorsabban, mint a magyar légelhárítás. Ebből is kitetszik, hogy Isten malmai csigalassúsággal őrölnek. Légvédelmünknél mégis valamivel gyorsabban.
Mindettől függetlenül, nem volna szabad nagy feneket keríteni ennek az ügynek. Szerintem az izraeli kémek csak azt akarták ellenőrizni, hogyan halad a pesti zsidónegyed felújítása. Ott, a hetedik kerületben volt néhány susmus, telekspekuláció, tévedés és félreértés, ami mindig hátráltatja egy-egy terület végleges arculatának kialakulását. Az talán megnyugtatta őket, hogy a Gozsdu udvar már megnyílt és ha akadozva is, de mégis szépül a negyed.
S hogy valami a légvédelem mentségére is szolgáljon, higgyük el, működni fog, ha majd nehézbombázók akarnak hazánk légterébe behatolni. Én tehát mindezek ellenére bízom a légelhárításban.
Ettől függetlenül, Isten mentse meg hazánkat a nehézbombázóktól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarheel.blog.hu/api/trackback/id/tr161855415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása